19 Ocak 2008 Cumartesi

vdsl2 genel tanımı

VDSL2-DSLAM / SIEMENS
Teknik: SURPASS hiX 5625 (5+1 Slot)

VDSL2, DMT Yayım iletimine dayanır ve VDSL1’e göre, 30 MHz olan aktarım hızını, Up ve Downstream olarak, 200 Mbit/sn’ ye kadar yükseltir. Standart olan ADSL1, daha önce denendi ve ADSL2+’ yı da desteklediği görüldü. 2005 yılının ikinci yarısında Uluslararası Telekomunikasyon Birliği (ITU) tarafından onaylanmıştır. Ayrıca da tek bir fiziksel bağlantı üzerinden, sanal birçek bağlantı kırabilme özelliğini de desteklemektedir.

Şu an kullanımda olan sistemin, çok fazla mesafe aralığı vermemesi, 2005 yılının ikinci yarısı itibariyle kullanıma açılan ve 200Mbit/s olan mesafe aralığı, VDSL2’ nin kullanımının yayılmasına sebep olmuştur .

VDSL2’ nin geliştirilmesinin sebebi, Trible-Play Servis hizmeti verilmesidir. Bu da şu anlamı taşımaktadır: Şu an kullanılan Analog Telefon Bağlantısını, daha geniş bantlı IP-Telefon bağlantısı gerçekleştirmektir.

VDSL2’nin Profili


VDSL2, yenilik olarak, başlıca sekiz değişik profil sunuyor: bunların içinde en önemlisi, frekans planındaki taşıyıcı aralığıdır. Yani, dahil edilen, tekli Upstream- ve Downstream kanallarıdır. Aynı zamanda sinyal gücü de üretilmiş ve dahil edilmiştir. Bu profiller, VDSL2 sisteminin, evrensel manada, yani genel kullanıma açık olmasını da sağlamaktadır. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Kanalları için de farklı profiller bulunmaktadır. Bunun sebebi de, farklı bağlantı noktalarının bilgi aktarım hızının, bir profilden ötekine, değişiklik göstermesidir. Ağ operatörleri, bu sayede daha fazla seçeneğe sahip olabilecekler. Önemli olanı burada, ADSL, ADSL2, ADSL2+ ve VDSL2 varlığını tehdit eden bir bağlantının kurulmamasını sağlamaktır.

 
server bilgileri Linux Hosting Yeni Gece Mekanları